O nas

Ewa Hangel, Kociołkowanie, kociolki, kociolek, kuchnia wegierskaEwa – autorka książek o gotowaniu łączącym kuchnię polską i węgierską, pasjonatka kuchni węgierskiej i gotowania w ogóle.

Wiecznie zabiegana, uwielbia proste, a najlepiej jednogarnkowe dania.

Chwyta się miliona sposobów na urozmaicenie swojej kuchni, zazwyczaj ze skutkiem: kierunek Węgry :-)

papryka suszona

 Ludwik Hangel, kociolkiLudwik – mimo że Węgier, uwielbia kuchnię Ewy, i oczywiście Węgry wraz ze swoimi wspaniałymi smaczkami.

Rozerwany pomiędzy Polską a Węgrami, wszystko co polskie przyprawia papryką.

Uwielbia małe, urocze węgierskie miasteczka, chętnie przywozi z tych miejsc drobne pamiątki.

papryka suszona

Sklep węgierski warszawaOboje – prowadzą uroczy sklepik węgierski w warszawskim Aninie, którego klimat przyprawia o zawrót głowy :-)

Skąd pomysł? Uliczki Tihany, poznane podczas leniwego spaceru już dawno temu.

To kawałek Węgier w Polsce, namiastka gorącego klimatu i węgierskich smaczków.

To wspólna pasja i pomysł na to, by być bliżej swojej drugiej ojczyzny.

Adres sklepu: Warszawa, ul. Kajki 68 a

 

Fajne strony:

Najlepszy sklep węgierski w sieci, jak również stacjonarny w Aninie, Warszawa

 

O kociołkowaniu i kociołkach wiemy wszystko :-)

 

 

Forum Węgierskie

Duuużo i jeszcze więcej informacji o Węgrzech.. ;-)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>